System jakości

AGRO-LELIWA wykonuje aplikacje preparatu SmartFresh na terenie południowo – wschodniej Polski
(województwo, świętokrzyskie, lubelskie, małopolskie i podkarpackie).
System jakości SmartFresh to najnowsza technologia uzupełniająca istniejące sposoby przechowywania owoców.
Polega ona na zminimalizowaniu produkcji etylenu przez owoce.
Technologia SmartFresh pozwala na wydłużenie czasu przechowywania owoców w zwykłej chłodni bez utraty wysokiej,
jakości (efekt zbliżony do kontrolowanej atmosfery przez pierwsze 3-4 miesiące w zależności od odmiany).
Zastosowanie SmartFresh jest doskonałym uzupełnieniem przechowywania w warunkach kontrolowanej atmosfery
– zmniejsza, bowiem ryzyko strat przy długim przechowywaniu (oparzelizna powierzchniowa, gorzka zgnilizna, ubytki masy).
Wydłuża się okres „po otwarciu komory”, w którym można owoce przygotowywać i sprzedawać bez utraty ich jakości.
Owoce dłużej zachowują wysoką jędrność, świeżość oraz smak charakterystyczny dla świeżo zebranych owoców.
Efekt ten jest widoczny nie tylko po wyjęciu jabłek z chłodni, ale przede wszystkim w trakcie obrotu handlowego
(gdy owoce pozostają pod wpływem wyższych temperatur).
SmartFresh został zarejestrowany w następujących krajach: Francja, Niemcy, UK, Holandia, Austria, Szwajcaria, Belgia,
Turcja, Izrael, Włochy, USA, Kanada, Meksyk, Kostaryka, Gwatemala, Honduras, Nikaragua, Brazylia, Chile, Argentyna,
Chiny, Nowa Zelandia, Australia, RPA, Hiszpania, Słowenia, Węgry, Portugalia, Grecja, Słowenia, Kenia, Korea Południowa,
Mołdawia, Ukraina, Rosja, Polska, Czechy.
Poza jabłkami SmartFresh stosowany jest na: gruszkach, śliwkach, kiwi, awokado, persimonach (kaki), bananach, pomidorach , a także pod nazwą EthylBloc w kwiatach ciętych.